Malinen Karjasillalta

Olen paljasjalkainen oululainen, alun perin Karjasillalta. Nuoruuden maisemani oli Pakkalan kenttä. Olen aina harrastanut liikuntaa monipuolisesti – jääkiekkoa, uintia, pesäpalloa – kymmenvuotiaasta lähtien pääosin jalkapalloa. Myös koulut sijaitsivat samalla alueella ja kirjoitin ylioppilaaksi Oulun Normaalikoulusta, jonne jätin muiston suunnittelemalla koulupaidan: “Emme elä koulua, vaan elämää varten”,

Muut lempimaisemani liittyvät luontoon ja lomailuun: Vuokatti, Rokua, Ruka ja Isosyöte ovat opettaneet kunnioittamaan luontoa. Tällä hetkellä perheellämme on mökki Kemijoen varrella.

Opiskelin opettajaksi, mutta jo kahden vuoden jälkeen siirryin jalkapallon pariin. Kastellin urheilulukion valmentajan tehtävistä alkanut matka on kuljettanut minua ympäri Suomea: Raumalle, Helsinkiin, Turkuun, Kouvolaan, Kuopioon, Valkeakoskelle, Lahteen, Rovaniemelle sekä takaisin nykyiseen kotikaupunkiini Oulun. Mukaan on mahtunut myös vuoden mittaiset valmennuspestit Ruotsissa ja Kazakstanissa.

Jalkapallo on antanut minulle paljon: Olen saanut valmentaa seurajoukkueiden lisäksi myös Suomen U-21 maajoukkuetta eli pikkuhuuhkajia viiden vuoden ajan. Kommentaattorin ja asiantuntijan roolissa olen työskennellyt YLE:lla parinkymmentä vuotta.

Työkokemusta on myös jalkapallon ulkopuolelta – Lastenkoti Onnelasta, Oulun Ensi- ja Turvakodista sekä Kuulovammaisten koulusta. Lisäksi käytin energiaani mm. järjestämällä kolmena vuonna Suomen ensimmäiset Lasten messut sekä muita lasten tapahtumia. Yksi mielenkiintoisimmista oli TV-hahmo E.T.:n tuominen yleisön ihmeteltäväksi.

Jalkapallon ohella seuraan maailman tapahtumia ja harrastan hikoilua edelleen liikkuen. Perheeseeni kuuluu vaimo sekä kaksi tytärtä, jotka jo tosin ovat rakentamassa omaa elämäänsä. Heidän kanssaan varsinkin erilaiset mailapelit ovat tulleet tutuiksi. Lisäksi pitkät koiralenkit ja pyöräily talvisilla metsäreiteillä ovat pitäneet miehen liikkeellä.